Wat ik aanbied

Orthomoleculair voedingsadvies

Je bent allicht dichter bij een gezonder levenspatroon dan je misschien nu zou verwachten. Wat is er nou makkelijker dan meer van iets te gaan eten. Vaak hoor je alleen wat je niet mag eten. Ik kan jou leren wat je allemaal wel mag eten en wat de juiste combinaties zijn!

Hoe ziet een orthomoleculair voedingspatroon eruit?

Alles draait om de juiste combinaties zodat vitaminen, mineralen, plantenstoffen, eiwitten, vetten en koolhydraten goed worden opgenomen. De uitdrukking ”je bent wat je eet” kan uitgebreid worden met “je bent wat je opneemt”. Dan pas werk je aan je gezondheid. Een orthomoleculair voedingsadvies zorgt ervoor dat er met dagelijkse voeding invloed wordt uitgeoefend op jouw gezondheid, ofwel je neemt hierin een stuk eigen verantwoording.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

  • Wil je met voeding jouw gezondheid bevorderen maar weet je niet welke voeding daarbij helpt?
  • Ben je opzoek naar voedingsadviezen om de weerstand te verhogen?
  • Ben je er van overtuigd dat voeding de basis is van gezondheid maar hoor je  veel verschillende adviezen dan leg ik uit waarom bepaalde voeding wel of juist niet werkt.
  • Wil je vooral praktisch voedingsadvies hebben om je klachten op te lossen met jouw huidige voedingspatroon?

Analyse

Samen analyseren we jouw huidige voedingspatroon.

Personalisatie op maat

Jouw eigen voedingspatroon stemmen we af op jouw doel. Wat is er op dit moment uit balans en hoe kunnen we dit samen oplossen.

Toekomstbestendig plan

Het resultaat is een voedingsadvies uitgewerkt in een digitaal overzicht. Dit plan is het fundament voor een gezondere toekomst.

Wat kan jij verwachten door een gewijzigd voedingspatroon?

We kiezen alleen voeding die goed zorgt voor onze cellen en die ontstekingsremmend werkt. Het gevolg is dat we weerstand opbouwen tegen bijvoorbeeld virussen. We bereiken met een ander voedingspatroon dat de darmflora, onze 1,5 kilo darmbacteriën (probiotica), die nuttig werk doen goed functioneert. We gaan deze gezonde darmbacteriën voeden met vezels van groenten (prebiotica). Dit is de bron waar darmbacteriën op groeien en waardoor de zuurgraad van ons lichaam verbetert. Onze weerstand begint in de darmen en communiceert met onze hersenen. De darmen worden niet voor niets ons 2e brein genoemd. Zorgen we goed voor de darmen dan zorgen we er ook voor dat het koppie goed draait.
Daarnaast werken we aan een balans tussen verzadigde en de juiste onverzadigde vetten voor flexibele celwanden. Dit alles doen we zodat we bestand zijn tegen invloeden van buiten zoals virussen en dat wij ons goed voelen. We willen onze weerstand verhogen met voeding want daarmee ondersteunen wij ons immuunsysteem.

Jouw persoonlijke plan

Eerste voedingsgesprek

Een korte introductie van de orthomoleculaire voedingsleer. Vervolgens analyseren we jouw eigen voedingspatroon en spreken we doelen af ten behoeve van het voedingsadvies. Het persoonlijke voedingsadvies werken we samen uit en het overzicht krijg je per mail zo snel mogelijk toegestuurd.

 1,5 uur consult

inclusief 1 van mijn boeken en een half jaar email begeleiding

€120 per consult

Vervolgafspraak

Blijf je tegen bepaalde klachten aanlopen? Wil je een volgende stap maken om jouw voedingspatroon nog verder te verbeteren? In de vervolgafspraak word je verder gecoacht op de praktische zaken van het voedingsadvies en evalueren we jouw huidige patroon.

1 uur vervolgafspraak €75 euro of

1/2 uur telefonisch overleg €35 euro 

Ik help je bij gezonde gewoontes en realistische routines

We zijn allemaal mensen met gewoontes, en ineens alles wijzigen is geen doen. De gezonde routines breiden we uit en de ongezonde gewoontes gaan we met praktische stappen ombuigen naar gezondere ideeën. De omschakeling moet namelijk wel realistisch zijn. 

 

 

Recensies

Wat clienten zeggen

Ik heb veel gehad aan Birgit! We hebben samen mijn voedingspatroon doorgenomen en klachten die ik had. Birgit verstaat de kunst om heel begrijpelijk en duidelijk te vertellen wat goed en wat niet goed is voor je gezondheid. Daardoor kreeg ik inzicht in hoe het in elkaar zit en hoe het werkt. Dat motiveerde mij enorm om me te houden aan haar voedingsadvies. Daarbij kwam ook dat ik mij vrij snel beter ging voelen en mooi op gewicht bleef. Het geeft een heel goed gevoel om te werken aan

m’n gezondheid en te merken dat het werkt. Ik ben tegenwoordig meer tijd kwijt aan koken en bakken maar heb er een nieuwe hobby bij gekregen. Ik vind het leuk! Een paar van Birgits recepten zijn inmiddels favoriet maar ook experimenteer ik zelf. Naderhand is Birgit altijd bereid om vragen te beantwoorden  als je ergens nog niet uitkomt. En dat steeds op een heel plezierige manier!”

Jeannette van den Beukel

Zonnemaire

 “Met haar betrokkenheid en veel kennis heeft Birgit mij geholpen. Ze weet van iedere kwaal waar het vandaan komt en wat je er aan kunt doen. Haar stemmetjes is altijd in mijn hoofd en de nieuwsbrieven houden het in leven. Birgit is een vakidioot in de goede zin van het woord, empathisch, gedreven, positief ingesteld, dapper en ook nog avontuurlijk!”

Elvera Visser

Leiderdorp

“Met vele klachten zoals pijn aan de vingers, vermoeidheid, psoriasis, rugklachten, rusteloze benen, krampen, maagpijn, kortom algehele uitputting en malaise ben ik bij Birgit terecht gekomen voor voedingsadvies. Zij heeft mij een goed advies gegeven voor voeding en supplementen. Hiermee ben ik actief aan de slag gegaan. voor recepten doe ik inspiratie op uit de 4 boeken die Birgit heeft geschreven en heb ik deelgenomen aan een kookworkshop. Regelmatig heb ik contact met Birgit over de voortgang. Na 1,5 jaar heb ik veel bereikt, ik voel mij 20 jaar jonger, de klachten zijn grotendeels verdwenen en als bijvangst ben ik 14 kg afgevallen! 

J. v. O.

Boxtel

Veelgestelde vragen

Kort maar krachtig

Ik wil graag gezonder eten, hoe doe ik dat en waar begin ik mee?

De start is altijd het afbouwen van suikers, inclusief brood en dergelijke producten. De tussendoortjes eerst vervangen door betere tussendoortjes en uiteindelijk geen tussendoortjes meer. Daar is dan ook geen behoefte meer aan. Eigenlijk is dus de eerste stap de bloedsuikerspiegel in balans krijgen. Dus deze koolhydraten uitgezonderd groenten verminderen en in balans krijgen met eiwitten en gezonde vetten.

Met welke voeding kan ik mijn reumatische klachten verminderen?
Met ontzurende voeding. Dat wil zeggen met veel groenten en beperkt fruit. Alle andere voeding zorgt dat he lichaam verzuurd. Fruit beperkt daar er veel suikers in voorkomen. Reuma is een ontstekingsziekte en te veel natuurlijke suikers is dan ook niet de bedoeling.
Wat kan ik doen tegen mijn hooikoorts?
Hooikoorts geeft aan dat het longslijmvlies niet in goede conditie is. Dat betekent dat ook het darmslijmvlies niet optimaal functioneert. Beide gaan we weer opbouwen met voeding en extra ondersteuning van onder meer L-glutamine in suppletie vorm. Bouwstoffen voor het slijmvlies zijn bijvoorbeeld omega 3, zink en GLA. Maar ook vitamine A, C, en D zijn belangrijke bouwstenen.
Ik heb een lactose intolerantie, is daar wat aan te doen?
Dat ligt eraan of de bacterie die het enzym lactase aanmaakt nog aanwezig is in de darmflora. Zo ja, dan is het mogelijk met een voedingspatroon wat de darmflora weer optimaal laat functioneren de enzymproductie weer op gang te krijgen.
Ik ben zo ontzettend moe, wat kan ik daar aandoen?
Dan gaan we bekijken welke voeding die je nu gebruikt en welke combinaties energie vreten. Daar gaan we dan vervangende voeding voor bespreken en andere combinatie maken. Daarnaast aandacht voor de vertering , ofwel maag, alvleesklier en de darmen. Teveel vragen van de alvleesklier door suikers, brood, pasta en dergelijke heeft negatieve gevolgen voor de vertering van eiwitten en vetten en dat maakt vermoeid. Te weinig vezels zorgt voor een verkeerde darmflora en ook dat maakt vermoeid
Wat moet ik doen om van mijn klachten af te komen?
De eerste stap is dan samen uitzoeken wat de échte oorzaak is. Meestal spelen de darmen daarin een grote rol dus die gaan we goed voeden me groenten of allerlei mogelijke creatieve manieren.

Neem contact op

Onduidelijkheden of vragen wat ik voor jou kan betekenen. Schroom niet om contact op te nemen.

Email
info@gezonddoorvoeding.com
Telefoon
+31 11 1695501
Kom langs

Orthomoleculair Centrum
Slikweg 8, 4321 SV Kerkwerve Zeeland