Orthomoleculaire weekenden

Een geheel weekend orthomoleculair koken inclusief overnachtingen in de Bed & Breakfast de Rietgors midden in de natuur in Zeeland. 

 Wat kan je verwachten?

Een weekend kokkerellen met gelijkgestemden met de nodige theorie

Wat is het doel van de dagen?

De omschakeling te starten of te bevorderen van westerse voeding naar een orthomoleculair voedingspatroon. Daar is kracht, kennis en steun voor nodig en dat is niet altijd eenvoudig. Deze dagen zijn er om de gezondheid te bevorderen, er praktisch mee uit de voeten te kunnen en tegelijkertijd rustig te ontgiften en energie vrij te maken. Op deze manier leer je het heft in eigen handen te nemen.

Voorkennis nodig?
Voor het deelnemen aan deze dagen is kennis van voeding niet persé noodzakelijk. Na deze dagen is het duidelijk hoe orthomoleculaire maaltijden worden samengesteld.

Wat doen we op deze dagen?

Alle 3 de maaltijden worden gezamenlijk gemaakt want juist deze praktijkervaring maakt het makkelijker om er daarna zelf mee verder te gaan. De maaltijden bespreken we en we bedenken creatieve wijzigingen. We kunnen de recepten aanpassen aan een bepaald ziektebeeld of klacht. Ook is het een leuke uitdaging om favoriete recepten orthomoleculair te maken. Daarnaast zijn er lesblokken met diverse onderwerpen en uiteraard is er ook tijd om de natuur in te gaan. 
Aanvullend is het mogelijk een massage te boeken en een yogales te volgen.

Geef je kennis een boost!

Ben jij er klaar voor?

Het orthomoleculaire weekend is speciaal ontworpen voor mensen die meteen de theorie willen toepassen in nieuwe gerechten onder mijn begeleiding.

Tijden

De dagen zijn van vrijdag 16.00 uur t/m zondag 16.00 uur of donderdag 14.00 uur t/m zaterdag 16.00 uur.

Kosten

De kosten voor deze dagen zijn:

€395 euro per persoon all-in (kamer alleen).

Deel je een kamer dan zijn de kosten 325 euro pp. Woon je in de buurt dan kan het zonder overnachten en zijn de kosten 280 euro.

DATA 2020: vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november,  vrijdag 27 november t/m zondag 29 november

DATA 2021: donderdag 25 maart t/m zaterdag 27 maart, vrijdag 16 april t/m zondag 18 april

Ik zal je meenemen in mijn visie, ideeën en nieuwe gerechten. Neem je deze uitdaging aan?

Blijven slapen in de Bed & Breakfast?

Tijdens de maanden juni tot en met september is het mogelijk Bed en Breakfast met een orthomoleculair ontbijt te bestellen. De boekingen lopen via de website van de RietgorsEen orthomoleculair ontbijt houdt automatisch in lactose- en glutenvrij, het is geschikt voor personen met allergieën en intoleranties.

Recensies

Wat cursisten zeggen

Een perfecte combinatie van ontspanning en kennis op doen. Elk jaar staat ons weer een educatief programma te wachten met verrassende recepten. Vol gezonde voeding, inspiratie en nieuwe feiten keer ik huiswaarts. Ik kijk uit naar volgend jaar! Birgit en Stephan bedankt voor jullie gastvrijheid.”

Riekske Bison-Lutz

Abcoude

Wat voelt het fantastisch om met gelijkgestemden zo’n heerlijk weekend door te brengen. Birgit stelt altijd een interessant en afwisselend programma samen. We koken veel heerlijke nieuwe gerechten met elkaar, krijgen updates over laatste ontwikkelingen en verdiepende stof,

Susanne Kreuze

Bilthoven

Birgit geeft je letterlijk een kijkje in haar keuken: samen kokerellen en stoeien met alledaagse orthomoleculaire recepten. Tussendoor weer interessant theorie opgezogen en zelfs ruimte voor een yogales in de ochtend ,voor wie daartoe interesse heeft.

Robin Seuren

Voedingsconsultent, Roggel

Zo heerlijk om een weekend heel veel kennis op te doen, lekker te koken en gezellig samen te zijn. Birgit heeft ontzettend veel kennis over voeding en geeft dit op een hele prettige manier door. Ze heet je een warm welkom op de mooie boerderij In Zeeland. Hier kun je genieten van alle gezelligheid, maar ook van de rust van de omgeving.

Melanie Schipper

Huizen

Veelgestelde vragen

Kort maar krachtig

Ik wil graag gezonder eten, hoe doe ik dat en waar begin ik mee?

De start is altijd het afbouwen van suikers, inclusief brood en dergelijke producten. De tussendoortjes eerst vervangen door betere tussendoortjes en uiteindelijk geen tussendoortjes meer. Daar is dan ook geen behoefte meer aan. Eigenlijk is dus de eerste stap de bloedsuikerspiegel in balans krijgen. Dus deze koolhydraten uitgezonderd groenten verminderen en in balans krijgen met eiwitten en gezonde vetten.

Met welke voeding kan ik mijn reumatische klachten verminderen?
Met ontzurende voeding. Dat wil zeggen met veel groenten en beperkt fruit. Alle andere voeding zorgt dat he lichaam verzuurd. Fruit beperkt daar er veel suikers in voorkomen. Reuma is een ontstekingsziekte en te veel natuurlijke suikers is dan ook niet de bedoeling.
Wat kan ik doen tegen mijn hooikoorts?
Hooikoorts geeft aan dat het longslijmvlies niet in goede conditie is. Dat betekent dat ook het darmslijmvlies niet optimaal functioneert. Beide gaan we weer opbouwen met voeding en extra ondersteuning van onder meer L-glutamine in suppletie vorm. Bouwstoffen voor het slijmvlies zijn bijvoorbeeld omega 3, zink en GLA. Maar ook vitamine A, C, en D zijn belangrijke bouwstenen.
Ik heb een lactose intolerantie, is daar wat aan te doen?
Dat ligt eraan of de bacterie die het enzym lactase aanmaakt nog aanwezig is in de darmflora. Zo ja, dan is het mogelijk met een voedingspatroon wat de darmflora weer optimaal laat functioneren de enzymproductie weer op gang te krijgen.
Ik ben zo ontzettend moe, wat kan ik daar aandoen?
Dan gaan we bekijken welke voeding die je nu gebruikt en welke combinaties energie vreten. Daar gaan we dan vervangende voeding voor bespreken en andere combinatie maken. Daarnaast aandacht voor de vertering , ofwel maag, alvleesklier en de darmen. Teveel vragen van de alvleesklier door suikers, brood, pasta en dergelijke heeft negatieve gevolgen voor de vertering van eiwitten en vetten en dat maakt vermoeid. Te weinig vezels zorgt voor een verkeerde darmflora en ook dat maakt vermoeid
Wat moet ik doen om van mijn klachten af te komen?
De eerste stap is dan samen uitzoeken wat de échte oorzaak is. Meestal spelen de darmen daarin een grote rol dus die gaan we goed voeden me groenten of allerlei mogelijke creatieve manieren.

Neem contact op

Onduidelijkheden of vragen wat ik voor jou kan betekenen. Schroom niet om contact op te nemen.

Email
info@gezonddoorvoeding.com
Telefoon
+31 11 1695501
Adres
Orthomoleculair Centrum
Slikweg 8, 4321 SV Kerkwerve Zeeland