Een Orthomoleculair voedingspatroon

Waarom zouden we anders gaan eten dan de generaties voor ons? Waarom zouden we niet het gemak van deze tijd gebruiken en gemaksvoedsel aan onze kinderen voorzetten? Waarom zouden we zelf tijd en aandacht besteden aan voeding terwijl het al kant-en-klaar te koop is bij de groenteboer, slager of supermarkt? 

Wat is Orthomoleculaire voeding?

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Or-tho-mo-le-cu-lair een hele mond vol maar waar staat dat nu eigenlijk voor. Simpel gezegd: voeding voor onze cellen. Wij bestaan uit ontzettend veel cellen. Je kunt je lichaam zien als een huis. Een huis is gebouwd van stenen. Je lichaam is gemaakt van cellen. Om je lichaam goed te laten werken, heb je dus de juiste stenen nodig en die worden gemaakt van de juiste grondstoffen: orthomoleculair voeding! Dit zijn geen speciale sapjes, of repen maar gewoon eiwitten, gezonde vetten en vooral groenten. En niet zo’n klein beetje ook, dat is mijn motto!

Waarom een Orthomoleculair voedingspatroon?

Dat doen we omdat we gezien hebben dat de gezondheid in de afgelopen jaren drastisch is afgenomen. Dat onze kinderen met problemen kampen die voortkomen uit de voeding van deze tijd. Vaak wordt de relatie voeding en gezondheid niet gelegd of wil men dat niet geloven. Bepaalde kenmerken dat de gezondheid achteruit gaat, zijn we inmiddels al als gewoon gaan beschouwen. Maar deze gedragingen, ongemakken en kwalen kwamen niet voor bij onze voorouders die een eenvoudig, natuurlijk oerpatroon hadden. Deze ongemakken horen niet thuis in ons systeem maar zijn veroorzaakt door de leefstijl. De gehele leefstijl is drastisch verandert en voeding is een onderdeel van de leefstijl.
Veel geïndustrialiseerd voedsel is per definitie ongezond, werken ontstekingen in de hand en zorgen voor vervuiling van ons lichaam. Welke natuurproducten gezond of ongezond zijn, is afhankelijk van ieder persoonlijke verwerkingscapaciteit.
Door de onwetendheid over voeding weg te nemen schept het vele nieuwe gezonde mogelijkheden ofwel er komt een goede en preventieve kijk op voeding en daarmee op de gezondheid nu en in de toekomst.

Heeft dagelijkse voeding impact op onze gezondheid?

Relatief “kleine” gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, suf gevoel, eczeem, menstruatieklachten of vermoeidheid kunnen voorteken zijn van het ontstaan van grotere problemen. Voeding helpt bij iedere klacht, zowel preventief als curatief. Belangrijk is om te werken aan een goed voedingspatroon waardoor liefst preventief maar ook curatief westerse ziekten zoals hart- en vaat ziekten, kanker, reuma en diabetes maar ook een burn-out, acne, depressie, allergie en spijsverteringsproblemen en ga zo maar verder, aangepakt worden.

Leer van specialisten hoe je een voedingspatroon kan veranderen

Bekijk de colleges ‘on demand’ op de computer, tablet of mobiel. Start het streamen van vakspecialisten om jouw kennis bij te spijkeren, te verversen of te verbreden

Altijd en overal beschikbaar

Tegen een aantrekkelijke prijs

Voor beginners en gevorderden

Maar wat is nu eigenlijk goed of gezond?

Het advies om vezelrijk te eten en meer vette vis te nuttigen is overal te vinden. Maar hoe nu verder, welke vis en welke vezels? Hoe passen deze adviezen in het huidige levenspatroon? Veel geïndustrialiseerd voedsel is per definitie ongezond. Welke natuurproducten gezond of ongezond zijn, is weer afhankelijk van ieder persoonlijke verwerkingscapaciteit. Een voedingspatroon omgooien gaat niet zo maar, er zijn vele gewoonten die stap voor stap onder de loep worden genomen. Het is een verandering van leefstijl en niet zo maar even een dieet voor een paar weken. Het van belang dat je daarbij de juiste begeleiding krijgt. Met mijn achtergrond, kennis en ervaring kan ik je helpen door de theorie en de dagelijkse praktijk aan elkaar te koppelen. Door de onwetendheid over voeding weg te nemen schept het vele nieuwe gezonde mogelijkheden ofwel er komt een goede en preventieve kijk op voeding en daarmee op de gezondheid nu en in de toekomst.

Neem contact op

Onduidelijkheden of vragen wat ik voor jou kan betekenen. Schroom niet om contact op te nemen.
Email
info@gezonddoorvoeding.com
Telefoon
+31 11 1695501
Adres
Orthomoleculair Centrum Slikweg 8, 4321 SV Kerkwerve Zeeland