Over mij

Wat ik doe

Mijn achtergrond

In 1984 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding facilitair management met de specialisaties voeding en organisatie. De banen die daar uit rolden zijn catering-manager, leidinggevende bij de thuiszorg, docent verzorging op een middelbare school en uiteindelijk ben ik mijn eigen bedrijf gestart, wat gericht is op de orthomoleculaire voeding. Hiervoor heb ik de nodige studies gevolgd zoals de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde, afgerond in 2007. Door seminars en vakbladen blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Wil je een idee krijgen hoe ik werk? Luister dan naar de interviews op de gezondheidsnieuwsradio.

Hoe ben ik in de richting van

orthomoleculaire voeding gerold?

Rond mijn 40ste hadden diverse gezondheidsklachten zich opgestapeld. Van allergieën tot astma, van hoge bloeddruk tot migraine en chronische vermoeidheid inclusief rugklachten. Het roer moest om, dat was mij wel geheel duidelijk, maar hoe?

Ik heb het heft in eigen handen genomen en ben mij gaan verdiepen in de voeding, de richting van de orthomoleculaire voeding ofwel de celopbouwende voeding. Ik was echter minder geïnteresseerd in de supplementen dan in de dagelijkse maaltijden. Vandaar dat ik dan ook het liefste werk als orthomoleculair voedingsdeskundige en adviseer daarnaast op kleine schaal ook over suppletie. Het heeft wat jaren geduurd maar mijn eigen gezondheid is hersteld en daar ben ik nog iedere dag erg blij mee.

Kies wat bij  jou past

Naast een persoonlijk consult zijn er meerdere mogelijkheden om kennis te maken met wat orthomoleculaire voeding kan doen en hoe het in de praktijk te brengen. Je kan kiezen tussen mijn colleges en/of boeken, de praktisch gerichte orthomoleculaire omschakelingsdagen of kookdagen bij de Rietgors. Twee andere mogelijkheden zijn:

 

  • De schriftelijke cursussen bij www.Civas.nl (orthomoleculaire voeding/ natuurvoedingsadviseur)
  • De mondelinge lesdagen met digitale theorie bij www.Nederlof.nl

Voor iedereen die de gezondheid wil beïnvloeden met voeding.

Relatief “kleine” gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, suf gevoel, eczeem, kalknagels, koortslip, hooikoorts, kortademig, spataderen, slechte ontlasting, menstruatieklachten of vermoeidheid zijn voortekenen van het ontstaan van grotere problemen. Belangrijk is om te werken aan een goed voedingspatroon waardoor liefst preventief maar ook achteraf welvaartsziekten zoals hoge bloeddruk, schildklierproblemen, rugklachten, huidklachten, duizeligheid, astma, reuma, diabetes maar ook een burn-out, acne, depressie, candida, allergie, netelroos, spierkrampen, maagzuur, maagpijn, opgeblazen darmen, netelroos, spijsverteringsklachten, onregelmatige ontlasting, veel toiletpapier nodig en ga zo maar verder, aangepakt worden.

Neem contact op

Onduidelijkheden of vragen wat ik voor jou kan betekenen. Schroom niet om contact op te nemen.

Email
info@gezonddoorvoeding.com
Telefoon
+31 11 1695501
Kom langs

Orthomoleculair Centrum
Slikweg 8, 4321 SV Kerkwerve Zeeland